Skip to main content

Βενιζέλος: Τα καλαμπούρια τελειώσανε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπε σε συνέντευξή του στην TV100 απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές κι αυτοί θα διαπραγματευτούν μαζί του, αλλά δεν πρόκειται να τους αλλάξει γνώμη, είπε στη συνέντευξή του στην TV100 και στη συνάδελφο, Μαρία Μουστάκα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Tα καλαμπούρια τελειώσανε, τώρα όποιος πάει πρέπει να δεσμευτεί, να υπογράψει, να ψηφίσει», είπε χαρακτηριστικά

«Είναι λάθος που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε μια κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας. Είναι λάθος που το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ δε δέχτηκε την επίμονη πρότασή μας να μπει και αυτός στην κυβέρνηση αλλά προτίμησε την ασφάλεια και την ευκολία της αντιπολίτευσης», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, στις 8 απόψε το βράδυ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει την αναγκαιότητα να είναι τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το κόμμα του κι όχι η Χρυσή Αυγή, ενώ τόνισε πως οι δημοσκοπήσεις έδιναν και τον προηγούμενο Μάιο μεγαλύτερα ποσοστά στο Ποτάμι, αλλά τελικά το ΠΑΣΟΚ επικράτησε.

«Το Ποτάμι είναι ένα καινούργιο, προσωποπαγές και ετερόκλητο πολιτικά σχήμα. ​Γιατί υπάρχει ένας άνθρωπος που είπε «εγώ ιδρύω ένα κόμμα», μια προσωπική πρωτοβουλία, όχι πολύ συνηθισμένη για την εποχή μας και επίσης ενώ στην αρχή εμφανίστηκε να έχει έναν προοδευτικό προσανατολισμό, τώρα βλέπουμε να είναι μέσα και παλιά στελέχη της ΔΗΜΑΡ και απολίτικα πρόσωπα που χαίρονται να δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με την πολιτική αλλά θέλουν ν’ ασκήσουν πολιτική και στελέχη της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, στελέχη των νεοφιλελεύθερων, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, άνθρωποι οι οποίοι με βάση τις δικές τους απόψεις συνεργάζονται στην Ευρώπη όχι με τους σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, αλλά με τους φιλελεύθερους» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει αυτά που είπε περί συνεργασίας του με την κ. Μέρκελ και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα για να κυβερνήσει, βλέποντας συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, διότι δεν έχει άλλες επιλογές. «Μας ενδιαφέρει ο ρόλος του εθνικού εταίρου, όχι του μπαλαντέρ ή της συμμετοχής στην κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Ακόμη και ο κ. Καμμένος παραπονείται, βλέπω με ένα παράπονο κάπως παιδικό, λέει ‘πού είναι το τρενάκι, δεν ήρθες να το παίξουμε’ στον κ. Τσίπρα…».

Ο κ. Βενιζέλος λέει επίσης ότι δε θα χρειαστούν άλλες θυσίες, ενώ για το ενδεχόμενο του Grexit τονίζει: «Δεν μπορεί κανείς να σε βγάλει από την Ευρωπαϊκή Ένωση…». Μπορεί όμως να είμαστε πτωχευμένοι μέσα στο ευρώ, προειδοποιεί.

ZENITH