Skip to main content

Βενιζέλος: Τιμωρία να γράφεις μόνος σου το μνημόνιο

Κριτική, σε σκωπτικούς τόνους, άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση κορυφής για την Ελλάδα.

Κριτική, σε σκωπτικούς τόνους, άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση κορυφής για την Ελλάδα, τονίζοντας πως «οι λύσεις είναι πάντα πολιτικές, αλλά τεχνικά τεκμηριωμένες».

«Θέλω απευθυνόμενος καλόπιστα στους βουλευτές της πλειοψηφίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ρωτήσω: στη συνείδησή σας βαθιά ποια είναι η εντύπωση που έχετε αποκομίσει; Ήταν μια εθνική επιτυχία;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος. Όπως τόνισε, «αυτό που συνέβη είναι η πιστοποίηση πως χάσαμε έναν ολόκληρο μήνα».

«Τελικά εθελοτυφλούμε και η πλειοψηφία αυτοπαραμυθιάζεται» συμπέρανε ο κ. Βενιζέλος. «Ή πηγαίνεις στη ρήξη γιατί ζεις στο δικό σου Κούγκι ή ακολουθείς το δρόμο της ευθύνης. Ποιο είναι το τρίτο; η διοσλίθηση προς τα πού;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών, «αυτό που κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια, η τρόικα, δεν είναι αξιολόγηση;» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας, «αυτό σημαίνει τιμωρία! Σε βάζω να γράψεις μόνος σου το μνημόνιο».

«Σας συμπονώ και εγώ, γιατί πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ενεργεί καλόπιστα. Ήρθε η ώρα της αλήθειας τώρα! Ήρθε η ώρα της ευθύνης και θα αναλάβετε αυτήν την ευθύνη σας θέλετε δεν θέλετε» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

ZENITH