Skip to main content

Βενιζέλος: Χρειάζεται πράγματι ένας μεγάλος εθνικός συντονισμός

«Το πρόβλημα του συντονισμού το έχουμε όχι ως κυβέρνηση αλλά ως κράτος, ως κοινωνία, ως οικονομία. Χρειάζεται πράγματι μια μεγάλη εθνική συμφωνία, μια μεγάλη επιστράτευση όλων των δυνάμεών του τόπου γ
«Το πρόβλημα του συντονισμού το έχουμε όχι ως κυβέρνησηαλλά ως κράτος, ως κοινωνία, ως οικονομία. Χρειάζεται πράγματι έναςμεγάλος εθνικός συντονισμός, μια μεγάλη εθνική συμφωνία, μια μεγάληεπιστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου για να υπερβούμε την κρίση, νασπάσουμε τον φαύλο κύκλο, να αποκτήσουμε ξανά την αυτοπεποίθηση και τηναισιοδοξία που απαιτείται, για να κατακτήσουμε την θέση που μας ανήκει», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση.

Σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την οικονομία, ο υπουργόςεπεσήμανε ότι «τα μέτρα είναι απολύτως αναγκαία, γιατί τίποτα δεν είναιπιο φιλικό για τον πολίτη, τίποτα δεν είναι πιο κοντά στους στόχους μαςγια ανάπτυξη και για κοινωνική συνοχή από το να μπορείς να καταβάλειςκάθε μήνα μισθούς και συντάξεις, από το να μπορείς να στηρίξεις τονάνεργο, από το να μπορείς να στηρίξεις τις ομάδες -τις χαμηλές καιμεσαίες εισοδηματικά ομάδες -που έχουν ανάγκη από την προστασία τουκράτους, από την αναδιανεμητική λειτουργία του κράτους».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οργανώνεται Ελληνική αποστολή στην Αϊτή με τη συμμετοχή της μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και μεταφορά φαρμακευτικού υλικού.

ZENITH