Skip to main content

Βγαίνω... Voria

Tο kallitexnis.gr ψάχνει, διαλέγει και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για έξοδο στη Θεσσαλονίκη.

Βρισκόμαστε ήδη στα μισά του Απριλίου και ακόμη ένα Σαββατοκύριακο ξεκινά για να μας γεμίσει καλλιτεχνικά και πολιτιστικά! Μετά από το παραδοσιακό Πάσχα, το πολύ φαγητό, τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τις πρώτες σκέψεις για το καλοκαίρι που έρχεται, τι καλύτερο από ένα γεμάτο τριήμερο με πολλές ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές προτάσεις, οι περισσότερες από αυτές, άρτι αφιχθείσες από την Πρωτεύουσα. O kallitexnis.gr έψαξε, βρήκε και προτείνει…

Μουσική και Θέατρο
 
Παρασκευή 17 Απριλίου

Ο Γιώργος Οικονόμου έχει πρεμιέρα στην θεατρική παράσταση «Σειρήνες», στο Θέατρο Σοφούλη, σε έναν ξεχωριστό μουσικό μονόλογο, όπου μουσικά επιμελείται ο ίδιος, με τον Γιάννη Τσότσο σε σκηνοθεσία Τριντάφυλλου Δελή.

Μετά από τη συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στο Θέατρο Ροές «ο Σωσίας», μια παράσταση σπουδή στο έργο του Φιοντόρ Ντοστογέφσκι σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα με τους Άρη Σερβετάλη, Δρόσο Σκώτη, Γιώργο Συμεωνίδη, Συμεών Τσακίρη και Κωνσταντίνο Καρβουνιάρη, σε παραγωγή της ngb group ήρθε στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αυλαία την περίοδο 14 έως 30 Απριλίου 2015 και  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μια ακόμη καταπληκτική παράσταση, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς για δύο συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αριστοτέλειον, o «Πουπουλένιος», με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Νίκο Κουρή, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Γιώργο Πυρπασόπουλο κατάφερε να φέρει σε επαφή, το πλατύ κοινό, μ’ ένα συναρπαστικό σύγχρονο κείμενο, να προσελκύσει θεατές όλων των ηλικιών και να αποκτήσει μια αξία που υπερβαίνει την ίδια την παράσταση. Κάτι, που φαίνεται να ένωσε ηθοποιούς και θεατές, είναι ακριβώς αυτή η αποδοχή: «Δεν υπάρχουν ενήλικες».

Κι αν θέλετε κάτι πιο εναλλακτικό με πολύ χιούμορ και μοναδικές ατάκες από τη ταλαντούχα Δήμητρα Παπαδοπούλου,  προτείνουμε τους «Άγαμοι Θύται» στο FIX STAGE. Μια μουσικοθεατρική ανάλυση για την κρίση χωρίς διακρίσεις με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα,  Πάνο Μουζουράκη,  Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και  Πυγμαλίων Δαδακαρίδη.
 
Σάββατο 18 Απριλίου
 
Για το Σάββατο 18 Απριλίου προτείνουμε την παράσταση «Έρωτας» της Λουντμίλα Πετρουσέφσκαγια σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού από την η ομάδα Passatempo, στο Θέατρο Τ. Με επιρροές από τον Τσέχωφ και πολύ χιούμορ, η βραβευμένη ρωσίδα συγγραφέας, χρησιμοποιεί την ιστορία ενός νιόπαντρου ζευγαριού, που ετοιμάζεται να ζήσει την πρώτη νύχτα του γάμου του, για να μιλήσει για όλα εκείνα τα παιχνίδια του μυαλού και της καρδιάς, που εμποδίζουν τα πραγματικά αισθήματα να φανερωθούν και τον έρωτα να θριαμβεύσει.

Για το βράδυ του Σαββάτου και για μια και μόνο παράσταση στο Fix Factory η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει την παράσταση  «Aλλιώς». Μαζί με την μπάντα της, σε μία προσωπική αφήγηση, από αυτές που σπανίως κάνει. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας την μουσική τους και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας.

Και για τους λάτρεις της indie – pop, o Monsieur Minimal παρουσιάζει στο 8Ballτον τέταρτο στην σειρά προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “High Times”. Ένα άλμπουμ με έντονα ευρωπαϊκό ήχο το όποιο αποτελείται από 11 electronica indie-pop φρέσκες, μουσικά "High Times" κολλητικές μελωδίες.
 
Κυριακή 19 Απριλίου

Στον κινηματογράφο Βακούρα (Μιχαήλ Ιωάννου 10), φιλοξενείται από τις από τις 16 έως τις 22 Απριλίου το HORRORANT FILM FESTIVAL, μια μοναδική ευκαιρία για τους φανατικούς του συγκεκριμένου είδους να απολαύσουν …τρόμο!

Ενώ στο Θέατρο Αθήναιον παρουσιάζεται το "Πράματα και Θάματα" του Θοδωρή Αθερίδη.

Παρακμή θεσμών και αξιών, χειραγώγηση των πολιτών από τα ΜΜΕ, σύστημα και αντι-σύστημα, σκάνδαλα, θεωρίες συνωμοσίες, πολιτικές αιχμές, αντίπαλα διαδικτυακά στρατόπεδα και μια παράνοια -σχεδόν οργανική- που διέπει τον σύγχρονο Έλληνα, σχολιάζονται από έναν δαιμόνιο συγγραφέα που κατάφερε να βρει τον πιο ταιριαστό τίτλο.

Τέλος, για τους παλιούς αλλά και όσους αγαπούν παλιότερες εποχές, το PrincipalClubTheater του Μύλου κάνει Πασχαλινό πάρτυ αναμνήσεων. Τα 50 χρόνια από τη δημιουργία των Idols, ενός από τα πιο δημοφιλή μουσικά συγκροτήματα τη δεκαετία του ‘60 στην Ελλάδα, θα γιορταστούν στο πασχαλινό πάρτυ! Στο πάρτυ θα ακουστούν μεταξύ άλλων όλες οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες των Idols, όπως "Τρικυμία στην Καρδιά μου", "Ξαφνικά μ’ Αγαπάς", "Σου ‘δωσα την Αγάπη μου" κλπ., ενώ θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στον πρόσφατα αποβιώσαντα Ντέμη Ρούσσο, έναν εκ των ιδρυτικών μελών της μπάντας το 1965.

Εικαστικά

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας και βίντεο με τίτλο «In Between/Reloaded» εγκαινιάζεται το  Σάββατο 18 Απριλίου 2015, στις 20.00, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, τηλ. 2310 857978).

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το εργαστήριο φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, δύο εργαστήρια βίντεο του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, το εργαστήριο πολυμέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το χώρο Φωτογραφίας Τέχνης και Πολιτισμού «Metapolis» και θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου 2015.

Περισσότεροι από 140 νέοι δημιουργοί, που χρησιμοποιούν τη φωτογραφία και το βίντεο ως αυτόνομο μέσο έκφρασης και ως εικαστική εμπειρία, πραγματεύονται την έννοια του «ενδιάμεσου», που ανάγεται σε διαμεσολαβητή μεταξύ επιλογών και πιθανοτήτων.
 

ZENITH