Skip to main content

Βγήκαν μαχαίρια σε Αθήνα και Βερολίνο πριν το Eurogroup

Ακονίζουν τα μαχαίρια τους Ελλάδα και Γερμανία, λίγες μόλις ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup: Κυβερνητικές βολές για την επίμαχη δήλωση Σόιμπλε πως «λυπάται τους Έλληνες».

Διαμάχη, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, τείνει να ξεσπάσει, λίγες μόλις ώρες πριν την κομβική συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ανάβει τη φωτιά και τον Γιώργο Σακελλαρίδη να ρίχνει το... λάδι.

Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη νωρίς το πρωί, είπε πως λυπάται τους Έλληνες για την ανεύθυνη κυβέρνησή τους. «Σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης υπάρχει μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. Το ζήτημα είναι εάν το θέλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιγνίδι πόκερ».

Η απάντηση από ελληνικής πλευράς δεν άργησε να έρθει, καθώς λίγο αργότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, πως και η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη. «Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης, συμπληρώνοντας πως «θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη».

Σε ό,τι αφορά στα περί μεγάλου παιγνιδιού πόκερ που υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως «θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε».


 

ZENITH