Skip to main content

Bild κατά Βαρουφάκη: Ο κουλ τύπος είναι ένας συστηματικός ψεύτης

Δριμεία επίθεση κατά του Γιάννη Βαρουφάκη με αφορμή την περίφημη χειρονομία του υπουργού Οικονομικών εξαπολύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

Δριμεία επίθεση κατά του Γιάννη Βαρουφάκη με αφορμή την περίφημη χειρονομία του υπουργού Οικονομικών εξαπολύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η Bild χαρακτηρίζει τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ «ψεύτη» και δικαιολογείται τονίζοντας πως «μας έδειξε το μεσαίο δάχτυλο και στη συνέχεια με αναίδεια είπε ψέματα όταν ο δημοσιογράφος Γκούνθερ Γιοχ προέβαλε το βίντεο με τη χειρονομία του υπουργού Οικονομικών».

«Τώρα είναι ο Έλληνας ψεύτης. Ο καθένας μπορεί να αναφερθεί σε αυτόν ως "ο κύριος με το μεσαίο δάχτυλο". Τόσο γρήγορα μπορεί να γίνει. Ταχύτατη άνοδος, αστραπιαία κάθοδος», συμπληρώνει η γερμανική εφημερίδα, ισχυριζόμενη ότι η εικόνα του Γιάννη Βαρουφάκη έχει καταστραφεί μέσα σε λίγο καιρό από την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας.

Η επίθεση της Bild δεν περιορίζεται στον κ. Βαρουφάκη και εξαπλώνεται στα πεπραγμένα της ελληνικής συγκυβέρνησης, την οποία αποκαλεί «εντελώς τρελή». Σημειώνει, παράλληλα, πως ο Γιάννης Βαρουφάκης «έχει τελειώσει», καθώς όποιος τον βλέπει «θα "βλέπει" πάντα το μεσαίο του δάχτυλο». «Όποιος τον ακούει, θα ακούει πάντα ''stick the finger to Germany'', ανεξάρτητα απ’ το τι λέει», προσθέτει η Bild.

«Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα όταν είπε ότι ''το βίντεο είναι μονταρισμένο. Δεν έχω υψώσει το δάχτυλο στη Γερμανία''», συνεχίζει το άρθρο, σύμφωνα με το οποίο «ο κουλ τύπος χωρίς γραβάτα, με το πουκάμισο πάνω από το παντελόνι, που δεν οδηγεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο αλλά μια μηχανή 1.300 κυβικών, είναι ένας συστηματικός ψεύτης».

Σε άκρως δηκτικό ύφος, η γερμανική εφημερίδα κανει αναφορά και στο μικρό όνομα του ΥΠΟΙΚ, ο οποίος επιλέγει να το ορθογραφεί με ένα "ν", τονίζοντας πως «επειδή κάθε δεύτερος άντρας στην Ελλάδα λέγεται Γιάννης, ο Βαρουφάκης αφαίρεσε το ένα ν επειδή είναι κάτι ''ιδιαίτερο''».

ZENITH