Skip to main content

Βild: Οι υποσχέσεις Τσίπρα και το κόστος για τους Γερμανούς

Η γερμανική Bild άρχισε την «επίθεση» κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, εκτιμώντας ότι στους Γερμανούς τα μέτρα που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κοστίσουν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Η γερμανική Bild άρχισε την «επίθεση» κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, εκτιμώντας ότι στους Γερμανούς τα μέτρα που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το γνωστό ως «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», θα κοστίσουν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας - που στα τελευταία χρόνια της κρίσης έχει καταφύγει σε έναν σκληρό λαϊκισμό κατά της Ελλάδας – αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στο κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, κάτι που θα κοστίσει στους Γερμανούς 80 δισ. ευρώ, ενώ γίνεται αναφορά και στο κατοχικό δάνειο ύψους 11 δισ. ευρώ.

Κατά τα άλλα η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις εξαγγελίες που θα πρέπει να γίνουν πράξη εν μέσω κρίσης , αναφερόμενη στο κόστος της κάθε μιας ξεχωριστά.

Έτσι κατά τη Bild η επαναφορά του δώρου Χριστουγένων στους συνταξιούχους που παίρνουν ως 700 ευρώ, θα κοστίσει 543 εκατ. Επιπλεον 1,5 δισ ευρώ θα κοστίσει η εξαγγελία για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και άλλα 400 εκατ. η επιχορήγηση δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και οι δωρεάν εξετάσεις στα νοσοκομεία για ανασφάλιστους και άστεγους.

Το δωρεάν ρεύμα και η επιχορήγηση ενοικίου θα έχουν ένα κόστος 900 εκατομμυρίων, ενώ η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα στερήσει από τα κρατικά ταμεία άλλα 2,5 δισ.  Το συνολικό κόστος σύμφωνα με τη Bild είναι 20 δισ.

ZENITH