Skip to main content

Bild: Σόιμπλε σ' ευχαριστούμε για το «όχι» στους χρεοκοπημένους Ελληνες

Νέο προκλητικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, στο οποίο οι συντάκτες ευχαριστούν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για τη στάση του απέναντι στους «χρεοκοπημένους», όπως τους χαρακτηρίζει, Έ

Αίσθηση προκαλεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Bild, με τίτλο, «Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφανγκ Σόιμπλε» και υπέρτιτλο «Επιτέλους κάποιος είπε όχι στους χρεοκοπημένους Έλληνες».

Στο πρωτοσέλιδο υπάρχει η φωτογραφία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών και σε ένα μικρότερο πλαίσιο τον Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη από τη Βουλή. Στο κείμενο της γερμανικής εφημερίδας γίνεται λόγος για πονηριά και μπλόφα από την ελληνική πλευρά, σκοπός της οποίας είναι να πάρουν και άλλα χρήματα. 

«Μετά από αρκετές εβδομάδες μπλόφας και πονηριάς, οι Έλληνες ζήτησαν χθες νέα ενίσχυση πολλών δισεκατομμυρίων» χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης ως «Δούρειο Ιππο» αφού λέει ότι σκοπός των Ελλήνων είναι να πάρουν τώρα τα χρήματα αλλά να μην ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» σημειώνεται στο κείμενο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, η Γερμανία έχει δανείσει περισσότερα από το 70 δις στην Ελλάδα όμως τώρα μπαίνει πλέον ένα «τέλος στη βροχή δισεκατομμυρίων».

Η εφημερίδα εξαπολύει και επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά την αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης από την ελληνική πλευρά, φάνηκε θετικός με δηλώσεις του. «Τα χρήματα βοήθειας δεν εγκρίνονται απ'αυτόν αλλά από τις Υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

ZENITH