Skip to main content

Bloomberg: Ερασιτεχνικές οι προτάσεις Βαρουφάκη

Για «ερασιτεχνισμό» φέρεται να επικρίνουν τις εξειδικευμένες προτάσεις που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα το

Για «ερασιτεχνισμό» φέρεται να επικρίνουν τις εξειδικευμένες προτάσεις που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι προτάσεις δεν είναι αρκετές για να ξεκλειδώσουν τα κεφάλαια διάσωσης.

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, τα (ελληνικά) σχέδια είναι ερασιτεχνικά και δεν σηματοδοτούν ουσιαστική πρόοδο για την επίτευξη των δεσμεύσεων που ελήφθησαν στις 20 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, το Σάββατο ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε στην επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι οι προτάσεις «κάθε άλλο παρά» ολοκληρωμένες είναι και η χώρα πιθανώς δεν θα λάβει την δόση της βοήθειας αυτόν τον μήνα.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται και δήλωση του καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Παγουλάτου αναφορικά με τα ασφυκτικά περιθώρια που υπάρχουν και για την ίδια την κυβέρνηση. "Η διατήρηση της ενότητας του αντιμνημονιακού συνασπισμού, και την ίδια ώρα η επίτευξη συμφωνία που θα χαλαρώσει την άμεση πίεση στην οικονομία αποδεικνύεται σε 'ακατόρθωτη αποστολή'", δηλώνει χαρακτηριστικά.

ZENITH