Skip to main content

Bloomberg: Έτοιμη να κάνει τα πάντα για να αποφευχθεί το Grexit η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι διατεθειμένη να πάει «πολύ μακριά» προκειμένου να κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρώ, λένε αξιωματούχοι της ΕΕ στο πρακτορείο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η Α.Μέρκελ είναι διατεθειμένη να πάει «πολύ μακριά» προκειμένου να κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρώ, λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματούχοι.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δείχνει ισχυρή θέληση να εφαρμόσει κάποιες απαιτήσεις-κλειδιά των πιστωτών. «Έτσι και η γερμανίδα καγκελάριος – προς ώρας τουλάχιστον - προτίθεται να πάει πολύ μακριά προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα», συμπληρώνεται.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν στο Bloomberg πως εξετάζεται κάθε πιθανότητα από το Βερολίνο «για να απομακρύνει την χώρα από το χείλος της καταστροφής» και να την κρατήσει στην 19μελή ζώνη του ευρώ».

«Ως προς την παρατηρούμενη κωλυσιεργία στην Αθήνα, ορισμένοι πιστωτές είναι πρόθυμοι να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά της Ελλάδας, προκειμένου να αποτρέψουν ένα Grexit. Ωστόσο, όπως σημείωσαν και οι δύο αξιωματούχοι, η «κόκκινη» γραμμή για τους δανειστές είναι ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί έτοιμη να δεσμευτεί σε μερικές - τουλάχιστον - οικονομικές μεταρρυθμίσεις», καταλήγει το δημοσίευμα.

ZENITH