Skip to main content

Bloomberg: Συμπαγές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων καλείται να υποβάλει η Ελλάδα

Οι αρχηγοί της ΕΕ προειδοποίησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ο χρόνος εξαντλείται για την Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να υποβάλει σύντομα νέα μέτρα, γράφει το πρακτορείο.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από την Ελλάδα να υποβάλει ένα πιο συμπαγές σχέδιο μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι συνομιλίες διάσωσης, γράφει δημοσίευμα του πρακτορείου Βloomberg.

Όπως αναφέρεται, στη «μίνι σύνοδο» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα, οι αρχηγοί της ΕΕ προειδοποίησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι ο χρόνος εξαντλείται για την Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να υποβάλει σύντομα νέα μέτρα.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πήραν έναν πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια να πιέσουν να αρθεί το αδιέξοδο που έχει παρεμποδίσει τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση της διάσωσης από τότε που ήρθε στην εξουσία τον Ιανουάριο», γράφει το πρακτορείο.

«Χωρίς μια σημαντική λύση, η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα το συντομότερο αυτό το μήνα, καθώς λήγουν πληρωμές χρέους και πρέπει να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις», σημειώνει το δημοσίευμα.

ZENITH