Skip to main content

Βολές Αχμαντινετζάντ κατά Ισραήλ

Το Ισραήλ «βρίσκεται στον δρόμο της καταστροφής του και η παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων αποτελεί την αιτία των συγκρούσεων στην περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν.
Το Ισραήλ «βρίσκεται στον δρόμο της καταστροφής του και η παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων αποτελεί την αιτία των συγκρούσεων στην περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρα του Στρατού.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του Ιράν ζήτησε την αποχώρηση των μεγάλων δυνάμεων από την περιοχή, ώστε «να επιτραπεί στις χώρες της περιοχής και τους Παλαιστίνιους να διευθετήσουν το πρόβλημα» με τους Ισραηλινούς, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί.

Ο ιρανός πρόεδρος απηύθυνε επίσης προειδοποίηση για οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη διαθέτει αποτρεπτική δύναμη απέναντι στους εχθρούς.

Κατά τη στρατιωτική παρέλαση που ακολούθησε παρουσιάσθηκαν μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά και επιθετικά αεροσκάφη, καθώς και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.

ZENITH