Skip to main content

Βολές Κουσνέρ κατά Ρωσίας για τη στάση της απέναντι στη Γεωργία

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι παραβιάζει τους όρους της κατάπαυσης του πυρός με τη Γεωργία, που συμφωνήθηκαν μετά τον πόλεμο του 2008, και ζήτησε από τα ρωσικά στρατεύματα να επανακτήσο
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι παραβιάζει τους όρους της κατάπαυσης του πυρός με τη Γεωργία, που συμφωνήθηκαν μετά τον πόλεμο του 2008, και ζήτησε από τα ρωσικά στρατεύματα να επανακτήσουν τις θέσεις που κατείχαν πριν τη διένεξη.

«Σύμφωνα με τις συμφωνίες που υπογράψαμε, τα ρωσικά στρατεύματα έπρεπε να υποχωρήσουν στις γραμμές που κατείχαν πριν τη διένεξη και αυτό δεν έχει συμβεί», δήλωσε ο Κουσνέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης κοινής Τύπου που έδωσε με τον γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι από το Τμπιλίσι.

Ο Κουσνέρ επανέλαβε την υποστήριξη της Γαλλίας στην εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, που τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά τον πόλεμο του 2008 και την αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των αποσχιθεισών περιοχών της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

«Για εμάς, οι περιοχές της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας (...) είναι περιοχές και εδάφη της Γεωργίας και ελπίζουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, ώστε (...) αυτές οι περιοχές να ξαναγίνουν γεωργιανές. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη θέση της Γαλλίας», πρόσθεσε.

ZENITH