Skip to main content

Βολές ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά διατύπωσε και πάλι η ΝΔ, διά του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά διατύπωσε και πάλι η ΝΔ, διά του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Όπως ανέφερε, οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πείσει κανέναν ότι ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα του προβλήματος.

Επανέλαβε πως η ΝΔ τάσσεται υπέρ της περισσότερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας, αλλά μόνο με δύο προϋποθέσεις: να υπάρχουν μηχανισμοί και θεσμοί προστασίας των εργαζομένων καθώς και μέτρα ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας. «Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις η ελαστικοποίηση δημιουργεί επικίνδυνα αδιέξοδα. Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι μια πολιτική που πετά τον εργαζόμενο στον Καιάδα δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκες των καιρών», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για το εργασιακό, σημείωσε ότι η ΝΔ θα κάνει ευρεία συζήτηση στους κόλπους της, αλλά και με την κοινωνία και με όλους τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και όταν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις το κόμμα θα πάει συντεταγμένο στη Βουλή.

Σχετικά με ενδεχόμενη διαφωνία της ΝΔ σε συγκεκριμένες διατάξεις για τα εργασιακά, σημείωσε ότι το να γίνει η γενιά των 700 ευρώ γενιά των 500 ευρώ δεν αποτελεί λύση για την οικονομία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε δριμύτατα στην κυβέρνηση τόσο τους χειρισμούς στη διαδικασία προώθησης των αλλαγών στα εργασιακά όσο και αναφορικά με την εφαρμογή δανειακών συμβάσεων του μηχανισμού στήριξης, χωρίς ενημέρωση της Βουλής.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «απαράδεκτη τακτική, στην οποία εμφανίζεται υπότροπος η κυβέρνηση, ιδίως με τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων ενσωμάτωσε άρθρο άσχετο με το νομοσχέδιο που συζητιόταν και του δίνει τη δυνατότητα με την υπογραφή του και μόνο να ξεκινάει εφαρμογή δανειακών συμβάσεων του μηχανισμού σταθεροποίησης χωρίς να ενημερώνει καν τη Βουλή».

«Δεν θέλουν να προωθούν το νομοθετικό έργο μέσα από τον κοινοβουλευτικό διάλογο και την τελική διαδικασία της ψήφισης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φοβάται το κοινοβούλιο. Το είδαμε και με το ΠΔ για τις εργασιακές σχέσεις που προσέβαλε το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό», συνέχισε. Υποστήριξε μάλιστα πως έπρεπε να αντιδράσει η ΝΔ αλλά και τα άλλα κόμματα και να αναγκαστεί ο Πρωθυπουργός να επιστρέψει στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αναφερόμενος και στις ενστάσεις που διατυπώνουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τις αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό, υποστήριξε πως η κυβέρνηση «δεν φοβάται όμως μόνο τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και γι΄ αυτό επιδιώκει να παρακάμψει το κοινοβούλιο».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, επέκρινε τους υπουργούς της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως η διαχειριστική τους ικανότητα είναι πολύ περιορισμένη.

ZENITH