Skip to main content

Βόμβα Ρωμανιά: Σφιχτά τον Μάρτιο για τις συντάξεις

Αναταράξεις προκάλεσε η δήλωση του νέου ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης Ν. Ρωμανιά για την καταβολή των συντάξεων το Μάρτιο. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Στρατούλης.

Αναταράξεις προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Ρωμανιά, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα νέου Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, για την καταβολή των συντάξεων τον Μάρτιο.

«Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις. Από τον Μάρτιο θα είναι σφιχτά για τις συντάξεις. Δεν έχω μιλήσει βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα το κάνω φεύγοντας από εδώ. Θα βρούμε όμως λύση, θα το ρυθμίσουμε. Εχω καταγράψει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης, πέραν της κρατικής» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρώι στο Mega.

Ο κ. Ρωμανιάς προανήγγειλε επιπλέον διευκολύνσεις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών, σημειώνοντας πως οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν και τις 100 δόσεις και τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Η αρμοδιότητα της γενικής γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης περνά στο υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον νέο αναπληρωτή Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

«Το υπουργείο έχει διασφαλίσει και το τελευταίο ευρώ για τις συντάξεις, οι οποίες είναι διασφαλισμένες» είπε λίγο αργότερα στο Mega ο κ.Στρατούλης. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την καταβολή των συντάξεων και ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το σχέδιο του υπουργείου.

«Σας διαβεβαιώνω ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν θα τα αντιμετωπίζουμε άμεσα. Ήρθαμε για να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να σταματήσουμε τις μειώσεις» είπε, απαντώντας στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά που προκάλεσαν σύγχυση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβεβαίωσε ότι από την επικοινωνία που είχε με τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην ομαλή καταβολή των συντάξεων.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή συντάξεων στο ΙΚΑ. Όπως είπε, «δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά είναι κατορθωτά».

ZENITH