Skip to main content

Βόρεια και παραπολιτικά

Η δυσαρέσκεια Μπουτάρη για τη δημοτική του ομάδα, η επίσκεψη Ξυδάκη στην Αμφίπολη χωρίς κάμερες και τυμπανοκρουσίες και οι σαραντάρηδες της Νέας Δημοκρατίας.

-Χωρίς κάμερες και τυμπανοκρουσίες μετέβη στην Αμφίπολη για να ενημερωθεί από την επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την επίσκεψη κι εκείνος απάντησε πως δεν έχει κανένα νόημα να είναι μαζί του και οι δημοσιογράφοι, καθώς δεν έχει καμιά διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος. Προφανώς… δείχνοντας τους προκατόχους του. Φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι και θα συνεχιστεί η Αμφίπολη και θα συνδράμουν οικονομικά όλοι για να ολοκληρωθεί. Ουσιαστικά είπε αφήστε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους. Κι όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν απάντησε με χιούμορ: «Δεν είμαστε Ιντιάνα Τζόουνς να πηδάμε σκάμματα»… Υπεύθυνη στάση.

-Δεν είναι ευχαριστημένος από τη λειτουργία της δημοτικής ομάδας του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, γι’ αυτό και ετοιμάστηκε κανονισμός λειτουργίας. Μάλιστα, προβλέπεται τριμελής επιτροπή, που θα βάζει τη θεματολογία των συνεδριάσεων και θα είναι σε άμεση επαφή με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τους αντιδημάρχους και τον ίδιο το δήμαρχο. Αν αυτή θα είναι η λύση στην ανεπαρκή λειτουργία της δημοτικής ομάδας θα το δείξει ο χρόνος. Το σίγουρο είναι πάντως πως χρειάζονται πολλές βελτιώσεις, διότι όπως λένε μέλη της παράταξης που διοικεί το δήμο Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση, όταν για τις συναντήσεις και τα θέματα ειδοποιούνται μόλις λίγες ώρες πριν…

-Πέντε διπλωμάτες θα δει αύριο η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Μετά τα… τρεχάματα που είχε με τις πλημμύρες στις Σέρρες, σειρά έχουν οι διεθνείς σχέσεις. Η υφυπουργός θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια και με τους προξένους Ρωσίας, ΗΠΑ, Κύπρου και Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς δεν πρόκειται για συναντήσεις με ουσία, αλλά για εθιμοτυπικές, αφού δεν είναι δυνατό να συζητήσεις για τις σχέσεις της χώρας με τις δυο από τις τρεις χώρες με τις οποίες έχεις εθνικά ζητήματα και με τους διπλωμάτες των τριών υπερδυνάμεων ανά μια ώρα. Εκτός πια αν η υφυπουργός είναι τόσο ενημερωμένη και έχει συγκεκριμένη ατζέντα προετοιμασίας. Μακάρι.

-Τρεις τοποθετήσεις στελεχών της ομάδας των σαραντάρηδων της ΝΔ έγιναν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Ανάμεσά τους και εκείνη του δημάρχου Γλυφάδας και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ (αυτό το τελευταίο είναι το κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους σαραντάρηδες), Γιώργου Παπανικολάου. Μετρήσιμη η επιρροή δεν είναι, αν όμως κάποιος συνυπολογίσει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τον «παροπλισμό» του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Σταύρου Δήμα, σκέφτεται σοβαρά για αντιπρόεδρο τον κ. Παπανικολάου, μπορεί να έχει μια εικόνα. Κάπου εκεί εμπλέκεται και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος δε συμμετείχε στη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ παρά τις αλλαγές στα όργανα του κόμματος, φαίνεται να παραμένει ακλόνητος στη θέση του.
 
Ο Βόρειος

ZENITH