Skip to main content

Βουλγαρία: Συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για αγορά ομολόγων

Εγκρίθηκε από τη Βουλή της Βουλγαρίας συμφωνία της κυβέρνησης με τέσσερις τράπεζες σχετικά με τη διαχείριση της έκδοσης ομολόγων ύψους 8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2017.

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε συμφωνία με την HSBC Bank, τη Societe Generale, τη Citigroup και την UniCredit, σχετικά με τη διαχείριση της έκδοσης ομολόγων ύψους 8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2017.

Η συμφωνία ψηφίστηκε με 161 ψήφους υπέρ, 50 κατά και 12 αποχές, στηρίζοντας το τριετές σχέδιο της κυβέρνησης για την έκδοση ομολόγων. Η ψηφοφορία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Μπορίσοφ δεν είχε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει το σχέδιο.

«Τα κεφάλαια από τις εκδόσεις ομολόγων θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων για τη διετία 2015-2017», δήλωσε η επικεφαλής προϋπολογισμού και οικονομικών επιτροπών του κοινοβουλίου, Diana Yordanova. Αυτοί οι πόροι, σύμφωνα με την ίδια, αφορούν την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, την κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και τη διατήρηση του επιπέδου του δημοσιονομικού αποθεματικού.

πηγή balkans.com

ZENITH