Skip to main content

Βουλγαρία: Θετικά σχόλια από τη Φινλανδία

Το οικονομικό επιτελείο της Φινλανδίας, η οποία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν εξασφαλίσει τη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών τους, σχολίασαν θετικά το χαμηλό ποσοστό εξωτερικού δαν
Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βουλγαρία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ελσίνκι ο υπουργός των Οικονομικών, Συμεών Ντιάνκοβ.

Το οικονομικό επιτελείο της Φινλανδίας, η οποία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν εξασφαλίσει τη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών τους, σχολίασαν θετικά το χαμηλό ποσοστό εξωτερικού δανεισμού της Βουλγαρίας, έναντι του ετήσιου ΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυτό του εξωτερικού δανεισμού για τη Βουλγαρία καταγράφεται μόλις στο 15% επί του παραγόμενου ΑΕΠ, έναντι ποσοστού 50% του εξωτερικού δανεισμού της Φιλανδίας, επί του παραγόμενου ΑΕΠ της.

Ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών πραγματοποιεί περιοδεία στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες παρουσιάζουν σταθερότητα στα δημόσια οικονομικά τους, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις για την πορεία της διεθνούς οικονομικής κατάστασης, αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

ZENITH