Skip to main content

Βουλγαρικό ενδιαφέρον για τις ενεργειακές υποδομές της Συρίας

Τη συμμετοχή βουλγαρικών εταιρειών σε έργα κατασκευής υποδομών ηλεκτροδότησης στη Συρία συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ενέργειας και Τουρισμού, Τράικο Τράικοβ, με τον Σύριο ομόλογό του.
Οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη συμμετοχή βουλγαρικών κατασκευαστικών εταιρειών στην ανάληψη έργων κατασκευής υποδομών ηλεκτροδότησης στη Συρία, κυριάρχησε στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ενέργειας και Τουρισμού, Τράικο Τράικοβ με τον Σύριο ομόλογό του, Αχμέτ Κιουσάι Καγιαλί. Ο κ. Τράικοβ συμμετείχε την αντιπροσωπεία που συνόδευσε τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοβ, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Συρία, το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, η Βουλγαρία ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο εξαγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει στην αγορά της Συρίας, η οποία, την περίοδο αυτή, εισάγει ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία. Παράλληλα, οι βουλγαρικές εταιρείες μπορούν να εκτελέσουν κατασκευαστικό έργο στον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που διαθέτει η Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH