Skip to main content

Βούλγαροι ρήμαζαν κοιμητήρια στη Δράμα

Πάνω στη βουλγαρική συμμορία που ρημάζει τους τελευταίους μήνες τα κοιμητήρια του ν. Δράμας, κλέβοντας μεταλλικά …καντήλια και ανθοδοχεία, έπεσε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας ένα μέλος της μετά από κατα

Ένας από τους δράστες που «χτυπούν» τελευταία τα κοιμητήρια του ν. Δράμας, αφαιρώντας μπρούντζινα καντήλια κι άλλα μεταλλικά διακοσμητικά τάφων έπεσε προχθές τα ξημερώματα στα χέρια της Αστυνομίας, ύστερα από καταδίωξη σε αγροτική περιοχή του δήμου Δοξάτου. Πρόκειται για 22χρονο Βούλγαρο, που μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του είχαν αφαιρέσει γύρω στα μεσάνυχτα 39 καντήλια, έξι μεταλλικά ανθοδοχεία και έναν μεταλλικό σταυρό από το νεκροταφείο Πηγαδίων Δοξάτου.


Άνδρες του Αστ. Τμήματος Δοξάτου που περιπολούσαν στην περιοχή, στη 1 πμ,  εντόπισαν το όχημα με το οποίο κινούνταν οι τρεις Βούλγαροι σε δρόμο στο δ.δ. Αγοράς και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο.  Όμως, εκείνος αγνόησε τα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. 

 

Προς ενίσχυση των αστυνομικών έσπευσαν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Δράμας, που εντόπισαν το όχημα σε αγροτική οδό και ακολούθησε καταδίωξή του, έως ότου οι Βούλγαροι –πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς- προσέκρουσαν σε στύλο της ΔΕΗ. Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη, αλλά οι άλλοι δύο Βούλγαροι συνεπιβάτες του, επωφελούμενοι του σκοταδιού που επικρατούσε, κατόρθωσαν να εξαφανιστούν μέσα στα χωράφια.


Όπως ομολόγησε ο 22χρονος συλληφθείς, η συμμορία είχε κάνει επιδρομή το τελευταίο διάστημα και στα κοιμητήρια των δ.δ. Κουδουνίων και Μικροχωρίου Δράμας. Εκτός από τα θρησκευτικά σκεύη και τα βάζα, στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκαν ακόμα ένα σφυρί, μία βαριά και ένα τσεκούρι.


Οι δύο διαφυγόντες Βούλγαροι αναζητούνται, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας προώθησε τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

ZENITH