Skip to main content

Βουλή…πλυντήριο λαμογιών

Στην κόντρα Ελίζας Ξενογιαννακοπούλου-Βάσως Παπανδρέου για τα αστρονομικά χρέη των νοσοκομείων έκανε εντύπωση – για μια ακόμη φορά – η σιωπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Της Μελίνας Κα
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr

Στην κόντρα Ελίζας Ξενογιαννακοπούλου-Βάσως Παπανδρέου για τα αστρονομικά χρέη των νοσοκομείων έκανε εντύπωση – για μια ακόμη φορά – η σιωπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Ούτε ο αρμόδιος επί των θεμάτων υγείας, κ. Σαλμάς, ούτε ο αρμόδιος επί των θεμάτων της οικονομίας, κ. Καράογλου, δεν είπαν κουβέντα!

Ως ένα σημείο, γίνεται κατανοητή αυτή η… γαλάζια σιωπή, λόγω της παρουσίας του πρώην υπουργού υγείας κ. Αβραμόπουλου στην αντιπροεδρία του κόμματος – έστω κι αν τελευταία επιχειρείται υποβάθμισή του. Όμως είναι δυνατόν, η κα Βάσω Παπανδρέου, μέλος πολλών κυβερνήσεων με μεγάλη πορεία στην πολιτική, να τραβά το αυτί των συναρμόδιων υπουργών (Ξενογιαννακοπούλου-Παπακωνσταντίνου) για τους προμηθευτές και τα υπέρογκα κέρδη τους σε βάρος του ελληνικού δημόσιου και λαού και η ΝΔ να μη…συγκινείται τώρα που ο λαός «ματώνει» και «γάζες» δεν υπάρχουν;

Το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά  δεν τοποθετήθηκε – αν και δεν χρωστά σε κανέναν – κυρίως στην αποστροφή της κας Παπανδρέου «Ερχόμαστε να νομιμοποιήσουμε παρανομίες που έχουν γίνει. Και το Κοινοβούλιο δεν είναι πλυντήριο για να ξεπλένει παρανομίες. Μια αντίστοιχη τροπολογία είχε καταθέσει και ο Δ. Αβραμόπουλος και τότε το ΠΑΣΟΚ μίλησε περί σκανδάλου, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να την πάρει πίσω. Τώρα μας καλείτε να κάνουμε το ίδιο!».

Η κα Παπανδρέου με όσα είπε στη Βουλή επιβεβαιώνει παλιότερα ρεπορτάζ της Voria.gr που αποδείκνυαν ότι οι περισσότερες μπίζνες των «πιράνχας» έγιναν με τις ευλογίες της βουλής και την ψήφιση σχετικών τροπολογιών από εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού! «Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι βουλευτές να κόψουν μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που δεν φταίνε για τη σημερινή κατάσταση και να νομιμοποιούμε παρανομίες δισεκατομμυρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ZENITH