Skip to main content

«Βουτιά» 4,5% για το μαύρο χρυσό

Με μείωση 4,5%, κάτω από τα 66 δολ. και σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη.
Με μείωση  4,5%, κάτω από 66 δολ. και σε χαμηλά σχεδόν δύο μηνών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη. Το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και η απροσδόκητη άνοδος των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα στα futures της ενέργειας.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε 3,09 δολ. για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 65,89 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 29 Ιουλίου. Νωρίτερα το συμβόλαιο υποχώρησε έως τα 65,50 δολ.

Στις χθεσινές συναλλαγές το συμβόλαιο του αργού στη Νέα Υόρκη υποχώρησε σε ποσοστό 3,9% ενώ σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανική Υπηρεσία Ενέργεια υπήρξε νέα άνοδος των αποθεμάτων στις ΗΠΑ κατά 2,855 εκατ. βαρέλια στα 335,608 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Επιπλέον, σύμφωνα πάλι με στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας, σημειώθηκε αύξηση στα αποθέματα φυσικού αερίου κατά 67 δισ. κυβικά πόδια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου πλησιάζοντας τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν σημειωθεί το Νοέμβριο του 2007.

ZENITH