Skip to main content

Βούτσης προς Κομισιόν: Αβάσιμα τα περί μονομερών ενεργειών

Ο υπουργός Εσωτερικών απορρίπτει το βέτο του εκπροσώπου της Κομισιόν στους θεσμούς στα ν/σ για ανθρωπιστική κρίση και 100 δόσεις. «Η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται», τονίζει η πρόεδρ

Απορρίπτει η κυβέρνηση, δια στόματος υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, το βέτο που έθεσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ρύθμιση των 100 δόσεων, κρίνοντάς τα μονομερείς ενέργειες (εδώ).

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Βούτσης, επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχετικής επιστολής, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απαίτηση ως άτοπη, ενώ έκανε λόγο για «αστήρικτες αιτιάσεις».

«Συνεχίζονται, μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών. Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου. Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί. Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της υπουργού (σ.σ. της κυρίας Θ. Φωτίου για την ανθρωπιστική κρίση) αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά τον υπουργό το λόγο πήρε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται».

ZENITH