Skip to main content

ΒΡ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση μετοχών στα ΕΛΠΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα, έναντι 359 εκατ. ευρώ, η μεταβίβαση των μετοχών της BP HELLAS στα Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών του περασμένου Ιουνίου.
Ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταβίβαση των μετοχών της BP HELLAS στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών του περασμένου Ιουνίου.

Η συμφωνία προέβλεπε τη μεταβίβαση των εμπορικών δραστηριοτήτων της BP στην Ελλάδα, εκτός αυτών που αφορούν στα καύσιμα αεροπορίας, στα λιπαντικά και στον τομέα ηλιακής ενέργειας μέσω της εξαγοράς του 100% των μετοχών της BP HELLAS ΑΕ με τίμημα ύψους 359 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εμπορικές δραστηριότητες της BP που μεταβιβάστηκαν περιλαμβάνουν το δίκτυο πρατηρίων, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, καθώς και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών.

Η εταιρεία που εξαγοράστηκε θα μετονομαστεί σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕ (HELLENIC FUELS SA) και θα διατηρήσει τα σήματα της BP για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών με δικαίωμα περαιτέρω παράτασης. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Γιάννης Κωστόπουλος δήλωσε σχετικά ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς και η ένταξη του δικτύου πρατηρίων της BP θα προσδώσει νέα δυναμική στον Όμιλο με θετικά αποτελέσματα για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τους μετόχους της εταιρείας.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ZENITH