Skip to main content

Βραβείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

Το δεύτερο βραβείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, για το πρόγραμμα «Στόχοι Αειφορίας 2012», έλαβε η ΑΓΕΤ Ηρακλής, κατά την τελετή απονομής των ελληνικών βραβείων επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2009 - 20
Το δεύτερο βραβείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, για το πρόγραμμα «Στόχοι Αειφορίας 2012», έλαβε η ΑΓΕΤ Ηρακλής, κατά την τελετή απονομής των ελληνικών βραβείων επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2009 - 2010, που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος.

Την απονομή του βραβείου έκανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ανδρέας Ανδρεόπουλος, στο γενικό διευθυντή Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων της εταιρίας, Arnaud Merienne. Ειδικότερα, το πρόγραμμα, που βραβεύτηκε, "Στόχοι Αειφορίας 2012" είναι το σύνολο δράσεων και δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η ΑΓΕΤ Ηρακλής, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για μετρήσιμους στόχους, πέραν από τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας, σε επίπεδο διοικητικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό, οι οποίοι επιμερίζονται σε όλο τον οργανισμό.

Ως προς το περιβάλλον, οι «Στόχοι Αειφορίας 2012» αφορούν την προστασία της βιοποικιλότητας, τη μείωση εκπομπών και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Παραλαμβάνοντας το βραβείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ο γενικός διευθυντής Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Arnaud Merienne, δήλωσε: «Μακροπρόθεσμα, η επιχειρηματική επιτυχία δεν είναι εφικτή, χωρίς σεβασμό προς το περιβάλλον και κοινωνική υπευθυνότητα. "Οι Στόχοι Αειφορίας 2012" έχουν μεσοπρόθεσμο ορίζοντα ολοκλήρωσης και εκφράζουν την ανταπόκριση της εταιρίας σε κρίσιμα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης. Κάθε εγκατάσταση της εταιρίας εκπονεί επιμέρους προγράμματα δράσης για την επίτευξή τους, τα οποία δεσμεύουν τις διοικητικές ομάδες και τους ανθρώπους μας. Το βραβείο αυτό είναι μία αναγνώριση της προσπάθειας, που καταβάλλουμε, και μας ενθαρρύνει να επιδιώκουμε συνεχή πρόοδο. Ως ηγετική βιομηχανική εταιρία, η πρόοδος, που σημειώνουμε κάθε χρόνο στους επιμέρους δείκτες, συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και την τοπική ανάπτυξη».

ZENITH