Skip to main content

Βρετανοί δημοσιογράφοι στην προ του Άθωνα περιοχή

Για τρεις ημέρες, μεταξύ 14-17 Απριλίου, εκπρόσωποι πέντε σημαντικών έντυπων εκδόσεων της Βρετανίας, επισκέφθηκαν την προ του Άθωνα περιοχή.
Για τρεις ημέρες, μεταξύ 14-17 Απριλίου, εκπρόσωποι πέντε σημαντικών έντυπων εκδόσεων της Βρετανίας, επισκέφθηκαν την προ του Άθωνα περιοχή, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε:
 
-         Περπάτημα σε παραδοσιακούς οικισμούς,
 
-         Εξερεύνηση της ελληνιστικής πόλης των Σταγείρων,
 
-         Περιήγηση στα αριστοτελικά μονοπάτια και στους εκπληκτικούς καταρράκτες των διαδρομών του βουνού,
 
-         Επίσκεψη στις τοπικές μελισσοκαλλιέργειες,
 
-         Ψάρεμα στο Στρυμωνικό και στον Ακάνθιο κόλπο,
 
-         Συμμετοχή στη διαδικασία συλλογής μυδιών,
 
-         Γευστικές δοκιμές πιάτων με αρχαιοελληνική έμπνευση.
 
Oι  δημοσιογράφοι ακολούθησαν επιλεγμένες διαδρομές από το πρόγραμμα με τίτλο «Ακολουθώντας τα βήματα του Αριστοτέλη», το οποίο έχει ήδη υιοθετηθεί από μεγάλο τουριστικό βρετανικό γραφείο, που ειδικεύεται στον τουρισμό περιπατητικών περιηγήσεων, ενώ παράλληλα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ακόμη.
 
Οι εμπειρίες τους αναμένεται να αποτυπωθούν άμεσα στα έντυπα που εκπροσωπούν και να συμβάλουν στην προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος στη Βρετανία,  αλλά και στην πρόκληση ευρύτερου ενδιαφέροντος.
 
Η επίσκεψη οργανώθηκε από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού με τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού & του γραφείου Ε.Ο.Τ. Μ. Βρετανίας και αποτελεί την πρώτη από μία σειρά σημαντικών δημοσιογραφικών επισκέψεων, που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Μάιος – Ιούνιος και Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2015.  
 

ZENITH