Skip to main content

Βρέθηκε το πτώμα του αγνοούμενου Αιγυπτίου στη Θάσο

Εντοπίστηκε η σορός του 36χρονου Αιγύπτιου αλιεργάτη, στη διάρκεια ιδιωτικών ερευνών αναζήτησής του το περασμένο Σάββατο.
Κοντά στο μέρος όπου τον «κατάπιε» η θάλασσα το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου, μεταξύ Αστρίδας και νησίδας Παναγίας νότιας Θάσου, εντοπίστηκε η σορός του 36χρονου Αιγύπτιου αλιεργάτη, στη διάρκεια ιδιωτικών ερευνών αναζήτησής του το περασμένο Σάββατο.

Ο άτυχος ναυτικός, που είχε παρασυρθεί από σχοινί στη διάρκεια προετοιμασίας αλιείας στο σκάφος «Καπετάν Λάκης», όπου εργαζόταν, κι είχε πέσει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, βρισκόταν μόλις 40 μέρες στην Ελλάδα έως τη στιγμή του δυστυχήματος. Πολυήμερες έρευνες για τον εντοπισμό του από αέρος και θαλάσσης (με ευθύνη του Λιμεναρχείου Καβάλας και ιδιωτικών αλιευτικών σκαφών) δεν είχαν φέρει αποτελέσματα, γι’ αυτό και η επίσημη αναζήτησή του είχε τερματισθεί εδώ και μία εβδομάδα. Όμως, αλιευτικά σκάφη συνέχιζαν να «χτενίζουν» την περιοχή και τελικά ένα απ’ αυτά εντόπισε το πτώμα του 36χρονου πάνω σε βράχια.

Είναι άγνωστο αν μέλη της οικογένειάς του έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Καβάλα, για να  συνοδέψουν τη σορό του στην Αίγυπτο.  Συμπατριώτες του αλιεργάτες, που ζουν στην Καβάλα, είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον συνάδελφό τους στη διάρκεια των ερευνών, καταγγέλλοντας παράλληλα τις συνθήκες εργασίας τους στον ελληνικό αλιευτικό στόλο. Το Σωματείο Πλοιοκτητών μηχανοτρατών ν. Καβάλας «Η Αγ. Ειρήνη» εξέδωσε σήμερα συλλυπητήρια ανακοίνωση, εκφράζοντας τη θλίψη των μελών του για το συμβάν, αλλά στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται οτιδήποτε περί υλικής συμπαράστασης στην οικογένεια του αδικοχαμένου Αιγύπτιου αλιεργάτη (πατέρα τριών παιδιών).

ZENITH