Skip to main content

«Βρέχει» λουκέτα κι απολύσεις στο εμπόριο

Εκτός ελέγχου αρχίζουν ήδη να ξεφεύγουν οι διαστάσεις της κρίσης, όπως αποτυπώνεται στην καθημερινή επιχειρηματική παρουσία.
Εκτός ελέγχου αρχίζουν ήδη να ξεφεύγουν οι διαστάσεις της κρίσης, όπως αποτυπώνεται στην καθημερινή επιχειρηματική παρουσία. Σύμφωνα με στοιχεία των επιμελητηρίων, και ειδικότερα της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, από τις αρχές αυτής της περιπέτειας μέχρι σήμερα, περίπου 65.000 επιχειρήσεις, μικρομεσαίου μεγέθους, κινούνται σε οριακά επίπεδα, με τις 7 στις 10 να βλέπουν μείωση έως και μηδενισμό των κερδών τους και τους απολυμένους να ξεπερνούν τους 30.000.

Υπολογίζεται ότι την ίδια ώρα, οι οφειλές προς την εφορία έχουν φτάσει στα 23 δισ. ευρώ, τα οποία όσο περνά ο καιρός γίνονται ολοένα και περισσότερο ασφυκτικά, από πλευράς πίεσης που ασκείται στους επιχειρηματίες για την τακτοποίησή τους.

Υπό τη σκιά όλων των παραπάνω αρνητικών στοιχείων, που όσο περνάει ο χρόνος γίνονται ...αρνητικότερα, πραγματοποιείται σήμερα η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη βραδινή ανοικτή συνεδρίαση του Συνδέσμου, ενώπιον, πέραν όλων των άλλων, του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος, ως γνωστόν, χθες, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πήρε θέση για την κρίση και την αντιμετώπισή της, ζητώντας για παράδειγμα η φοροδιαφυγή να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο έγκλημα. Το μεσημέρι, στην ίδια συνεδρίαση, βασικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

ZENITH