Skip to main content

Βροχερό το σκηνικό του καιρού τη Μ. Εβδομάδα

Άστατος καιρός θα επικρατεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν βροχές, καταιγίδες και κρύο σε όλη τη χώρα. Βελτίωση προβλέπεται το Μεγάλο Σάββατο, αίθριος ο καιρός την Κυριακή του

Άστατος καιρός θα επικρατεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν βροχές, καταιγίδες και κρύο σε όλη τη χώρα. Βελτίωση προβλέπεται το Μεγάλο Σάββατο, αίθριος ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται εως και την Μεγάλη Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχες της Ελλάδας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Σήμερα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).

Τη Μεγάλη Τρίτη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα (κυρίως την κεντρική Μακεδονία), τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

ZENITH