Skip to main content

Βροχές και καταιγίδες...

Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, καθώς και βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα η
Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, καθώς και  βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως υπογραμμίζεται, τα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και κυρίως στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τη νύχτα αναμένεται να σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα εξασθενίσουν τη νύχτα από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Θεσσαλονίκη: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία Θα κυμανθεί από 08 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ZENITH