Skip to main content

Bundesbank:«Η Ελλάδα αν δεν μπορεί ας κηρύξει πτώχευση»

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται οικονομική στήριξη, ωστόσο αν δεν καταφέρει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, θα πρέπει να κηρύξει πτώχευση, δήλωσε ο Thilo Sarrazin, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμ
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται οικονομική στήριξη, ωστόσο αν δεν καταφέρει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, θα πρέπει να κηρύξει πτώχευση, δήλωσε ο Thilo Sarrazin, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής Bundesbank.

«Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε ότι η Ελλάδα έχει εκμεταλλευτεί όλα τα αντικειμενικά μέσα που έχει στη διάθεσή της για να διορθώσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε την οικονομική στήριξη», ανέφερε ο Σαραζίν σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten.

Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα σε περίπτωση που δεν μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, ανέφερε: «Τότε θα πρέπει να κάνει ό,τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να κηρύξει στάση πληρωμών».

ZENITH