Skip to main content

Cosco: Σχέδια για επενδύσεις σε όλη την περιφέρεια

Τη θέληση της Cosco να να ξεκινήσει επενδύσεις στη χώρα μας, σε όλο το εύρος και το βάθος των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, μετά τη συνάντηση με τη Λούκα Κατ
Τη θέληση της Cosco να να ξεκινήσει επενδύσεις στη χώρα μας, σε όλο το εύρος και το βάθος των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, εκτός του Πειραιά  και στην Περιφέρεια της χώρας, εφόσον επέλθει κάποια συμφωνία με την ελληνική πλευρά, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γουέι Τζιανφού, μετά τη συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας, Λούκα Κατσέλη.

Ακόμα, ο κ. Τζιανφού τόνισε ότι η εταιρεία σκοπεύει να καταστήσει τον Πειραιά πύλη για τις μεταφορές των θαλάσσιων εμπορευμάτων προς την Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι η Cosco θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Ανακοίνωσε, δε, ότι έχει ζητήσει ήδη τη συνεργασία τριών ναυτιλιακών κολοσσών για την ενδυνάμωση της προσπάθειας.

Παράλληλα, ο «κάπτεν Γουέι» τόνισε ότι στο 4μηνο τα κέρδη της εταιρείας από την εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά αυξήθηκαν κατά 43%, ενώ ζήτησε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την επιστροφή ΦΠΑ 9 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία.

Από την πλευρά της η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι ο Πειραιάς εξελίσσεται σε διεθνές εμπορευματικό κέντρο, που «αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα», ενώ συμπλήρωσε ότι  υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Cosco και για άλλες επενδύσεις στη χώρα.

Επιπλέον, η κ. Κατσέλη ενημέρωσε τον κ. Τζιανφού ότι θα διαμεσολαβήσει στον κ. Παπακωνσταντίνου για την επίλυση του θέματος με την καταβολή του ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι, στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη και εκπρόσωποι τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β. Ράπανος.

Εξάλλου, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Cosco συναντήθηκε και με τον Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συζήτησε τις εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

ZENITH