Skip to main content

Δ. Λαγκαδά: Ανοίγει τις πύλες του το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ξεκινάει τη λειτουργία του το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο δήμο Λαγκαδά. Με «μεγάλη επιτυχία» έχει στεφθεί η εν λόγω προσπάθεια, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ανοίγει τις πύλες του το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, μία πρωτοβουλία του δήμου Λαγκαδά με στόχο την ενημέρωση των πολιτών μέσω σειράς διαλέξεων στις οποίες συμμετέχουν προσωπικότητες του πνευματικού, επιστημονικού, πολιτιστικού και αθλητικού χώρου.

Περίπου 15- 16 διαλέξεις έχουν προγραμματιστεί για το φετινό έτος, σύμφωνα με το δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Καραγιάννη. «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία ανάμεσα σε 20 κατηγορίες θεμάτων τις οποίες καθόρισε η αρμόδια επιτροπή του δήμου, από τις οποίες οι δημοφιλέστερες είναι αυτές που θα παρουσιαστούν στις διαλέξεις».

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, χωρητικότητας περίπου 150 ατόμων, ενώ όπως δηλώνει ο Στάθης Ζιούπος, συνεργάτης του Δήμου Λαγκαδά και υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος, «η αίθουσα είναι πάντα γεμάτη, ενώ σε μερικές διαλέξεις υπήρχαν και όρθιοι ακροατές».

Ο αθλητισμός και οι εξελίξεις της τεχνολογίας είναι οι θεματικές που σύμφωνα με τον κ. Ζιούπο προσελκύουν τους νέους, ενώ ο κυριότερος όγκος των ακροατών είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το δήμο Λαγκαδά, ενώ τις διαλέξεις μπορεί να τις παρακολουθήσει ο καθένας, εντελώς δωρεάν.

Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις επτά το απόγευμα με θέμα «Κοινωνία και Πανεπιστήμιο» και ομιλητής θα είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Αναστάσιος Μάνθος.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων μέχρι το Φεβρουάριο είναι το εξής:



Α.Μ

Business Story
Off

ZENITH