Skip to main content

Δάνειο με επιτόκιο 10% σε κρατικό οργανισμό!

Αδυναμία εξασφάλισης δανείων από τις ελληνικές τράπεζες παρουσίασε χθες ο ΟΑΣΑ, γεγονός το οποίο αντανακλά τη γενικότερη πιστοληπτική ικανότητα που διακρίνει σήμερα το σύνολο σχεδόν των συγκοινωνιακών
Αδυναμία εξασφάλισης δανείων από τις ελληνικές τράπεζες παρουσίασε χθες ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, γεγονός το οποίο αντανακλά τη γενικότερη πιστοληπτική ικανότητα που διακρίνει σήμερα το σύνολο σχεδόν των συγκοινωνιακών οργανισμών της χώρας.

Συγκεκριμένα, ελλείψει και της ρευστότητας – πρόβλημα διαχρονικό πλέον για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα – οι ελληνικές τράπεζες δεν έδειξαν καμία ιδιαίτερη διάθεση να δώσουν δανεικά στον ΟΑΣΑ, ενώ το μοναδικό ενδιαφέρον που φέρεται να εκφράστηκε ήταν από ξένη τράπεζα και συγκεκριμένα τη γερμανική Deutsche Bank.

Μόνο που το επιτόκιο που ζήτησε ήταν κάτι παραπάνω από ακριβό. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες της Voria.gr, έφτασε στο 10%, που θα θεωρείται και είναι εξωπραγματικό. Από την άλλη πλευρά, όμως, αντιπροσωπεύει πλήρως και την εικόνα που έχουν οι ξένοι τραπεζίτες για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Η απαξίωση αυτή, όμως, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει, πριν να είναι αργά και ο μοναδικός στόχος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα είναι να κινηθεί η κυβέρνηση προς μια αναπτυξιακή τροχιά, η οποία, προς το παρόν τουλάχιστον, λείπει παντελώς.

ZENITH