Skip to main content

Δανειοδοτική συμφωνία μεταξύ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και ΔΝΤ

Χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμόζεται η δανειοδοτική συμφωνία μεταξύ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του ΔΝΤ.
Χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμόζεται η δανειοδοτική συμφωνία μεταξύ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Μοναδικό «αγκάθι» στις σχέσεις των δύο μερών παραμένει - επισημαίνεται στην τελευταία αναθεώρηση του οργανισμού για τη σχετική συμφωνία - η μεγαλύτερη, σε σχέση με την προβλεπόμενη, συρρίκνωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται πως έπειτα από χρόνια οικονομικής ανάπτυξης, η οποία συνοδεύθηκε από εξωτερικές και εσωτερικές ανισορροπίες, η οικονομική δραστηριότητα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη παρουσίασε τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης στο τέλος του 2008.

Αυτή η τάση είχε άμεσες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς, με εξαίρεση αυτούς της ηλεκτρικής ενέργειας και της διύλισης πετρελαίου στη Σερβική Δημοκρατία (τη χώρα απαρτίζουν δύο οντότητες, η Σερβική Δημοκρατία και η Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία).

Στην έκθεση του ΔΝΤ σημειώνεται, επίσης, πως οι αρμόδιες αρχές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την ενδυνάμωση του οικονομικού τομέα και την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

ZENITH