Skip to main content

Δασικό Χωριό Παγγαίου: Για μικρούς και μεγάλους

Ένα πρότυπο δασικό χωριό που λειτουργεί όλο το χρόνο στην αγκαλιά του καταπράσινου Παγγαίου προσφέρει ευκαιρία αναψυχής –αλλά και γαλήνης- για κάθε ηλικία.
Χιλιάδες επισκέπτες χαίρονται κάθε χρόνο τη φύση του Παγγαίου και των γύρω περιοχών με ορμητήριο το Δασικό Χωριό Παγγαίου. Σε απόσταση μόλις 150 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη, στη βορειοανατολική πλαγιά του χρυσοφόρου βουνού, το Δασικό Χωριό λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 12 χρόνια.

Η αρχική επένδυση του δήμου Ελευθερούπολης Καβάλας -μέσω των κοινοτικών  προγραμμάτων Leader 1 και 2- εξελίχθηκε χάρη στη δραστηριότητα του Δημοσθένη  Τάσση (που διαχειρίζεται από την αρχή το συγκρότημα) σε ένα πρότυπο σύμπλεγμα φιλοξενίας, εστίασης και αναψυχής που λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο.

Ένας ξενώνας δυναμικότητας 60 κλινών, ένα διώροφο καφέ – εστιατόριο με  εντυπωσιακά τζάκια που προσφέρει όχι μόνο εύγευστα πιάτα και κάθε λογής ροφήματα αλλά και μοναδική θέα προς το Βόρειο Αιγαίο, τη Θάσο και την πεδιάδα των Φιλίππων, γήπεδα αθλοπαιδιών, παιδική χαρά, σύμπλεγμα διαδρομών μέσα στα όμορφα δάση οξιάς και καστανιάς του Παγγαίου, ένα διατηρημένο μικρό μεταλλείο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μια μικρή φάρμα με ζώα που ξετρελαίνουν τα παιδιά είναι τα πλεονεκτήματα του Δασικού Χωριού Παγγαίου.
Η εταιρία Τουριστικές – Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Δημοσθένης Τάσσης ΕΠΕ επιδιώκει συστηματικά να διατηρεί υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε συνδυασμό με προσιτές τιμές, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα τη συνεπή ανταπόκριση των πελατών όλ’ αυτά τα χρόνια.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία της επένδυσης. Εκτός από το πρόγραμμα που μπήκε αρχικά ο δήμος Ελευθερούπολης, έχουμε κάνει κι εμείς επενδύσεις 200.000 ευρώ για την ανάπτυξη του συγκροτήματος», δηλώνει στη voria.gr ο Δημοσθένης Τάσσης. «Έχουμε πληρότητα στον ξενώνα μας στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, διατηρώντας προσιτές τις τιμές μας, ενώ στο εστιατόριό μας αναδεικνύουμε την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Το μόνο μας πρόβλημα είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παγγαίου που δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, απογοητεύοντας τους επισκέπτες μας. Δυστυχώς, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, που το διαχειρίζεται, το κρατάει κλειστό, στερώντας τη χαρά των χειμερινών σπορ από πολλούς που θα ήθελαν να μας επισκεφθούν από τις γύρω περιοχές…», λέει ο κ. Τάσσης. 

Η επιχείρηση που διαχειρίζεται το συγκρότημα αποτελεί μία λύση και στο πρόβλημα της απασχόλησης στην περιοχή, αφού προσφέρει εργασία σε 5-20 άτομα ανάλογα με τις εποχιακές ανάγκες.
Το Δασικό Χωριό Παγγαίου βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Ελευθερούπολη, με πρόσβαση από το χωριό Ακροβούνι, σε έναν δρόμο που μένει ανοιχτός ακόμα σε περίπτωση χιονόπτωσης. Τέσσερα χιλιόμετρα πριν από το συγκρότημα, ο επισκέπτης συναντά ένα από τα μεγάλα μοναστήρια του Παγγαίου, τη γυναικεία μονή της Υπαπαντής, ενώ από το ύψος του Δασικού Χωριού και πάνω αρχίζει το πανέμορφο δάσος της οξιάς με εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Καβάλας για BBQ σε ειδικό χώρο. Στα ατού του Δασικού Χωριού συγκαταλέγονται οι μικρές αποστάσεις που το χωρίζουν από τη θάλασσα (περιοχή δήμου Ελευθερών με θαυμάσιες παραλίες), την Καβάλα (25 χλμ), τη Δράμα (50 χλμ), το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, αξιοθέατα όπως τα Σπήλαια Αλιστράτης και Μααρά (Αγγίτη), τους ποταμούς Στρυμόνα και Νέστο κ.α. Επίσης, η περιοχή του Παγγαίου προσφέρεται για θρησκευτικό τουρισμό, αφού εκτός από τη Μονή Υπαπαντής, σε μικρές αποστάσεις υπάρχουν η Μονή Αγ. Παντελεήμονος στο Χρυσόκαστρο Καβάλας, η Παναγία Παγγαιώτισσα στο Χορτοκόπι, τα μοναστήρια της Νικήσιανης, καθώς και το ιστορικότερο μοναστήρι των Βαλκανίων, η Παναγία Εικοσιφοίνισσα (στα σύνορα των νομών Καβάλας – Σερρών).

Ειδικά για την περίοδο των εορτών, ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Δασικό Χωριό Παγγαίου ως αφετηρία για εξορμήσεις στην κατ’ εξοχήν χριστουγεννιάτικη πόλη της χώρας, την Ονειρούπολη της Δράμας, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους (3 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου), αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής όπου αναβιώνουν πανάρχαια παραδοσιακά δρώμενα διονυσιακής προέλευσης -κυρίως κατά το διήμερο Φώτων – Άη Γιαννιού (6-7 Ιανουαρίου) στη Νικήσιανη Καβάλας, στο Μοναστηράκι, στο Βώλακα και στην Καλή Βρύση Δράμας.
«Για την εορταστική περίοδο έχουμε πληρότητα 100%. Προσφέρουμε διαμονή σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, χωρίς έξτρα χρεώσεις για τις γιορτές, και υπάρχουν ακόμα κι εκπτώσεις για πολυήμερα πακέτα ή για συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας. Αυτό που προσφέρουμε δεν είναι απλώς μία διαμονή, αλλά μία σπάνια ευκαιρία απόδρασης συνδυάζοντας τις ομορφιές του βουνού με την άνεση, αλλά και τη δραστηριότητα στη φύση σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρία Riverland, για δράσεις βουνού», λέει ο κ. Τάσσης.

Στο Δασικό Χωριό Παγγαίου οι τιμές στις φινλανδικές ξύλινες σοφίτες ξεκινούν από 50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, ενώ στο εστιατόριο τα πιάτα κρεατικών (όπως γίδα στη γάστρα, βουβαλάκι με λαχανικά, αγριογούρουνο κ.α.) προσφέρονται από 7 ευρώ.

ZENITH