Skip to main content

Δε θα χρεοκοπήσουμε λέει η Ραχήλ Μακρή

Επίσκεψη της Ραχήλ Μακρή στη Θεσσαλονίκη και βόλτα στη λαϊκή αγορά της Πόντου στην Καλαμαριά.

 του Τάσου Τασιούλα

Δεν υπάρχει κανένα θέμα χρεοκοπίας δήλωσε η Ραχήλ Μακρή στη σημερινή πρωϊνή επίσκεψή της στη λαϊκή αγορά της οδού Πόντου στην Καλαμαριά. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε αισιόδοξη ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων και επισήμανε ότι κάθε τόσο όλοι δίνουν καταληκτικές ημερομηνίες για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά η χώρα τα καταφέρνει.

Μάλιστα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι εδώ και κρατάει τις κόκκινες γραμμές της».

Στη βόλτα της στη λαϊκή αγορά η κ. Μακρή έγινε δεκτή με χειραψίες από πολλούς πολίτες και μάλιστα της χάρισαν και ένα βιβλίο. Ρωτήθηκε για τις σχέσεις της με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και είπε ότι είναι άριστες, ενώ για τα περί... γκαζοφονιά τα αποδέχτηκε και είπε ότι λατρεύει τα γρήγορα αυτοκίνητα και τη Φόρμουλα 1.

Η ίδια διαπίστωσε πως «οι λαϊκές αγορές δυστυχώς δεν έχουν κόσμο και ο κόσμος που πηγαίνει κάνει λίγες αγορές, μόνο τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα να μένουν πολλά προϊόντα αδιάθετα, λόγω της οικονομικής αδυναμίας». Πάντως, διευκρίνισε πως η ίδια συνηθίζει να ψωνίζει από τις λαϊκές.

Αναφερόμενη στα ζητήματα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές επισήμανε ότι αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των θεμάτων των λαϊκών αγορών, θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να καταθέσει η ίδια μια τροπολογία και να λυθεί το ακανθώδες ζήτημα της παράτασης των αδειών των παραγωγών, εμπόρων και πωλητών, που έχουν λήξει από τις 2 Μαρτίου 2015.

Η κ. Μακρή στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών, ενώ σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη συνοδεύεται από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Λαϊκών Αγορών, Άγγελο Δερετζή, ο οποίος την ενημέρωσε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

ZENITH