Skip to main content

ΔΕΗ: Μείωση τιμολογίων προς τους μεγάλους εμπορικούς πελάτες

Την έγκριση της κυβέρνησης για να προχωρήσει στη μείωση τιμών στους μεγάλους εμπορικούς της πελάτες θα ζητήσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.
Την έγκριση της κυβέρνησης για να  προχωρήσει στη μείωση τιμών κατά 5-15% στους μεγάλους εμπορικούς της πελάτες θα ζητήσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερβός σε συνέντευξή του στο Reuters, οι μειώσεις θα είναι προσωρινό μέτρο, μέχρι η ΔΕΗ να αναπροσαρμόσει τη δομή των τιμολογίων της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα, ανέφερε.

«Οι μειώσεις θα είναι της τάξης του 5-15% για τους εμπορικούς πελάτες», επεσήμανε ο κ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Στο πλαίσιο του έκτακτου δανείου από την τρόικα ύψους 110 δισ. ευρώ, θα πρέπει να υπάρξει υπουργική απόφαση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010, προκειμένου να επιτρέψει την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ σε μια προσπάθεια να αποφύγει σταυροειδείς επιδοτήσεις μεταξύ οικιακών, βιομηχανικών και εμπορικών πελατών.

«Ο απώτερος στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2015», είπε ο Ζερβός και πρόσθεσε  ότι η ΔΕΗ θα εξετάσει στρατηγικές συμμαχίες για αιολικά και φωτοβολταϊκά, καθώς και εξαγορές μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μόνο για φέτος, οι συνολικές επενδύσεις της ΔΕΗ αναμένονται στα 1,4-1,5 δισ. ευρώ.

Η χθεσινή γενική συνέλευση της ΔΕΗ ενέκρινε την καταβολή μερίσματος για τη χρήση 2009 ποσού 1 ευρώ ανά μετοχή, από το οποίο παρακρατείται ο αναλογούν βάσει του ν. 3697/2008 φόρος 10%.

ZENITH