Skip to main content

Δείπνο Έρογλου-Χριστόφια

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου θα δειπνήσουν μαζί αύριο βράδυ στην οικία του Ντερβίς Έρογλου, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.
Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου θα δειπνήσουν μαζί αύριο βράδυ στην οικία του Ντερβίς Έρογλου, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. Την πραγματοποίηση του δείπνου ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη συνάντησή του το μεσημέρι με τον πρόεδρο Χριστόφια.

«Έχουμε τη συνάντηση των δύο ηγετών αύριο, Τετάρτη, ενώ το ίδιο βράδυ είναι το δείπνο, και προσβλέπω σε μια καλή ημέρα αύριο, με την ελπίδα ότι οι ηγέτες θα κάνουν καλή πρόοδο», είπε ο κ. Ντάουνερ.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, και ερωτηθείς κατά πόσον η πρόταση Χριστόφια για διασύνδεση του περιουσιακού με το εδαφικό θα δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ντάουνερ είπε πως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η αυριανή συνάντηση καθώς και οι συναντήσεις στις επόμενες εβδομάδες.

«Υπάρχει μια σειρά συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί, και ξεκάθαρα υπάρχει έμφαση στις διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή στο περιουσιακό κεφάλαιο, και σε αυτό θα επικεντρωθεί κυρίως η συνάντηση αύριο», είπε ο κ. Ντάουνερ, αναφέροντας παράλληλα ότι οι σύμβουλοι των δύο ηγετών είχαν χθες συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν επίσης το περιουσιακό.

Κληθείς να απαντήσει στο κατά πόσον η πρόταση του κ. Χριστόφια βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών, ο κ. Ντάουνερ είπε πως εναπόκειται στην τ/κ πλευρά. «Εξαρτάται από τους Τ/κ, να μιλήσουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους σε αυτό το θέμα, δεν εξαρτάται από εμάς να είμαστε οι σχολιαστές των δικών τους προτάσεις», είπε.

Σε ερώτηση αν τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προτάσεις για το περιουσιακό, ο κ. Ντάουνερ απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως τα Ηνωμένα Έθνη κτίζουν γέφυρες. «Στο τέλος της ημέρας, οι προτάσεις των δύο πλευρών είναι ένα θέμα που αφορά τις ίδιες τις πλευρές και όχι εμάς», πρόσθεσε.

ZENITH