Skip to main content

Δείχνει τους επόμενους ο Ρουμπίνι

Το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα υπάρχει και σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισλανδία, τόνισε ο γνωστός οικονομολόγος, ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε προβλέψει την τρέχουσα οικονομική κρ
Το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα υπάρχει και με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισλανδία, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Νουριέλ Ρουμπίνι, ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε προβλέψει την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Ο κ. Ρουμπίνι επεσήμανε την επικινδυνότητα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας και της ΕΕ είναι πολύ σοβαρό. Δεν υπάρχει εύκολη λύση. Το ίδιο πρόβλημα (με την Ελλάδα) υπάρχει και με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισλανδία. Οι χώρες αυτές, λόγω του ότι δεν είναι ανταγωνιστικές, έχουν χάσει μερίδια των αγορών τους, που έχουν περάσει στην Κίνα και την Τουρκία».

Αναφορικά με την Ελλάδα ο οικονομολόγος σημείωσε ότι το πρόβλημα (της Ελλάδας) δεν είναι μόνο το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Είναι πολύ μεγαλύτερο. Υπάρχει πρόβλημα ανάπτυξης και η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική». Μάλιστα υποστήριξε ότι «εάν η Ελλάδα είχε ως παράδειγμα την Τουρκία, δεν θα βίωνε αυτή την κρίση».

ZENITH