Skip to main content

Δέκα δισ. δολ. από τον Μ.Γκέιτς για παιδικό εμβολιασμό

Το ίδρυμα Γκέιτς ανακοίνωσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι θα προσφέρει 10 δισ.δολάρια για την έρευνα, την ανάπτυξη και την προμήθεια εμβολίων στις πιο φτωχές χώρες.
Το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτςανακοίνωσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι δεσμεύεταινα προσφέρει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα, την ανάπτυξη καιτην προμήθεια εμβολίων στις πιο φτωχές χώρες.

«Διπλασιάζουμετην δέσμευσή μας. Εχουμε προσφέρει 4,5 δισ. δολ. και τώρα ανακοινώνουμετην δέσμευσή μας για την επόμενη δεκαετία, που την θεωρούμε τηνδεκαετία των εμβολίων. Τα εμβόλια σώζουν και βελτιώνουν ήδη εκατομμύριαζωές στις αναπτυσσόμενες χώρες. Με την χρηματοδότηση αυτή θα σωθούνπερισσότερα παιδιά από ποτέ», αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωναμε το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ο ευρέως διαδεδομένος εμβολιασμόςθα μπορούσε να σώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά μέχρι το2020, αλλά «προκύπτουν κενά στην χρηματοδότηση, ενώ και άλλοι εταίροιπρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».

ZENITH