Skip to main content

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις στην πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στις αλλεπάλληλες επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν.
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στις αλλεπάλληλες επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν σήμερα στην πόλη Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Καγιούμ Πούκλα, τον επικεφαλής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν πολίτες και αστυνομικοί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ζεμαράι Μπασερί, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι τέσσερις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της πόλης οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα σε μία επίθεση αυτοκτονίας και σε ρίψεις ρουκετών.

Κύριος στόχος ήταν η φυλακή της Κανταχάρ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η πρώτη έκρηξη έγινε κοντά στην έδρα του αρχηγού της αστυνομίας και η δεύτερη κοντά στην κατοικία του Αχμάντ Ουαλί Καρζάι, του ετεροθαλή αδελφού του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος είναι και επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Κανταχάρ. Οι άλλες δύο εκρήξεις προέρχονταν από άλλα σημεία της πόλης.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην έδρα της αστυνομίας άρχισαν να πυροβολούν και έσπασαν τα τζάμια στα παράθυρα των γύρω κτηρίων.

ZENITH