Skip to main content

Δεκάδες συλλήψεις ξένων υπηκόων για σχέσεις με την Αλ Κάιντα

Η Υεμένη έχει συλλάβει περίπου 50 ξένους υπηκόους με την κατηγορία ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ενώ παράλληλα έχει ενισχύσει τους ελέγχους στα σχολεία που διδάσκουν αραβικά, αναφέρει σήμερα σε άρθ
Η Υεμένη έχει συλλάβει περίπου 50 ξένους υπηκόους με την κατηγορία ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ενώ παράλληλα έχει ενισχύσει τους ελέγχους στα σχολεία που διδάσκουν αραβικά, αναφέρει σήμερα σε άρθρο της μία σαουδαραβική εφημερίδα.

Η εφημερίδα αλ Χαγιάτ αναφέρει ότι Βρετανοί, Αμερικανοί, Γάλλοι και Μαλαισιανοί υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί από το Δεκέμβριο οπότε και έγινε μία αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης ενός αεροπλάνου με κατεύθυνση το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Ο Νιγηριανός που κατηγορείται για την απόπειρα αυτή είχε σπουδάσει αραβικά στη Σαναά.

Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Υεμένης αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτό το άρθρο. Ένας Υεμενίτης αξιωματούχος όμως δήλωσε χθες Κυριακή ότι οι αρχές έχουν συλλάβει αρκετούς Αμερικανούς και Γάλλους φοιτητές για λόγους ασφαλείας χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αξιωματούχοι από τις πρεσβείες της Γαλλίας και των ΗΠΑ στη Σαναά δεν σχολίασαν το γεγονός.

Ο στρατός της Υεμένης βομβάρδισε σήμερα μία πόλη στο νότο της χώρας προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 11, έπειτα από συγκρούσεις με αυτονομιστές αντάρτες, σύμφωνα με τοπικές και ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους ο «τυφλός» βομβαρδισμός στο κέντρο της πόλης Νταλεά έγινε μετά τις συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών του κινήματος του νότου και αστυνομικών.

«Τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 11 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και έξι γυναίκες», δήλωσε μία πηγή από το τοπικό νοσοκομείο στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ δεκατέσσερα σπίτια καταστράφηκαν από το βομβαρδισμό.

ZENITH