Skip to main content

ΔΕΛΤΑ: Μυθιστόρημα η δήθεν πρόθεση εξαγοράς από την Όλυμπος

Η επόμενη κίνηση συγκέντρωσης στον χώρο των γαλακτοκομικών είναι η εξαγορά από της ΜΕΒΓΑΛ, έστω και μέσα από νομικές διαδικασίες, δηλώνει η διοίκηση της ΔΕΛΤΑ.

Με γραπτή ανακοίνωση η ΔΕΛΤΑ απαντά σε δημοσιεύματα προηγούμενης ημερών περί πρόθεσης εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας από την ΟΛΥΜΠΟΣ των αδελφών Σαράντη. Μάλιστα, σε πολύ άμεσο και έντονο ύφος, τα όσα γράφηκαν χαρακτηρίζονται «μυθιστορηματικά», ενώ όπως υπογραμμίζεται, η επόμενη κίνηση συγκέντρωσης που θα γίνει στον κλάδο θα αφορά την εξαγορά, από τη ΔΕΛΤΑ του ομίλου Vivartia, της ΜΕΒΓΑΛ.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΕΛΤΑ έχει ως εξής:

«Αυτό το συνεχιζόμενο μυθιστόρημα της δήθεν πρόθεσης εξαγοράς της ΔΕΛΤΑ από την ΟΛΥΜΠΟΣ είναι δείγμα αμετροέπειας και ελλείψεως συναλλακτικών ηθών από τους εμπνευστές του.

«Η αλήθεια είναι ότι σε μία συνάντηση την οποία με επιμονή είχαν ζητήσει οι Αφοί Σαράντη με εκπροσώπους της MIG, χωρίς να τους έχουν προειδοποιήσει για το θέμα, όταν ανέφεραν ότι επιθυμούν να καταθέσουν γραπτή πρόταση για εξαγορά της ΔΕΛΤΑ, οι εκπρόσωποι της MIG τους απάντησαν ευγενικά ότι η ΔΕΛΤΑ δεν πωλείται και αρνήθηκαν να παραλάβουν καν τον σχετικό φάκελο.

«Τα όσα επακολούθησαν θα μπορούσαν να μας βάλουν την ιδέα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στη NESTLE και την DANONE και μετά να δηλώνουμε ότι προσπαθούμε να τις εξαγοράσουμε και να πορευόμαστε με τις αντίστοιχες δάφνες!  Η αίσθηση όμως του μέτρου και της σοβαρότητας πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά σε τέτοια τεχνάσματα.  

«Η ΔΕΛΤΑ, η αδιαφιλονίκητη ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της, δεν είναι προς πώληση.  Η επόμενη κίνηση συγκέντρωσης στον χώρο των γαλακτοκομικών είναι η εξαγορά από την ΔΕΛΤΑ της ΜΕΒΓΑΛ, έστω και μέσα από νομικές διαδικασίες εφόσον οι μέτοχοι της ΜΕΒΓΑΛ επιμείνουν να μην σέβονται την δεσμευτική συμφωνία την οποία έχουν υπογράψει».

Σημειώνεται ότι οι αδελφοί Σαράντη, ιδιοκτήτες του ομίλου ΤΥΡΑΣ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, είχαν πει ότι σε συνάντησή τους, στις 10/11/2014, με διευθυντικά στελέχη της ΜΙG, είχαν προτείνει την εξαγορά της ΔΕΛΤΑ για το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, πρόταση που όπως εκείνοι φέρονται να δήλωσαν, είχε απορριφθεί.

ZENITH