Skip to main content

Δεμένα τα πλοία στο Β.Α. Αιγαίο

Θυελλώδεις άνεμοι στο Β.Α. Αιγαίο κρατούν τα πλοία Ταξιάρχης και Θεόφιλος δεμένα στα λιμάνια της Μύρινας Λήμνου και Μυτιλήνης, αντίστοιχα. Διακοπή στα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου Θάσου.
Απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Καβάλας από τις 12 το μεσημέρι (9/1), αφού ενισχύονται οι δυνατοί νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Θρακικό Πέλαγος και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν τα τελευταία σημερινά δρομολόγια από και προς τον Πρίνο Θάσου.  Συγκεκριμένα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Πρίνου – Καβάλας (στις 12.15) και Καβάλας – Πρίνου (στις 14.00), λόγω ανέμων εντάσεως επτά μποφόρ στον Κόλπο της Καβάλας, ενώ αντίθετα συνεχίζεται κανονικά η ακτοπλοϊα από το λιμάνι της Κεραμωτής προς τον Λιμένα Θάσου.
Οι θυελλώδεις άνεμοι, που φτάνουν τα οκτώ μποφόρ στο Β.Α. Αιγαίο, κρατούν καθηλωμένα και τα πλοία Ταξιάρχης (είχε προγραμματισμένη άφιξη στην Καβάλα σήμερα στις 12 το μεσημέρι) στη Μύρινα της Λήμνου και Θεόφιλος (με προγραμματισμένη άφιξη στην Καβάλα στις 5 σήμερα το απόγευμα), που παραμένει στη Μυτιλήνη έως ότου αρθεί το απαγορευτικό –το οποίο, προς το παρόν, ισχύει έως τις 6 το απόγευμα.

ZENITH