Skip to main content

«Δεν αλλάζει ο μηχανισμός στήριξης»

Η γερμανική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στα μέτρα στήριξης της Ελλάδας που συμφωνήθηκαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Η γερμανική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στα μέτρα στήριξης της Ελλάδας που συμφωνήθηκαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες». Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών της χώρας ξεκαθάρισε ότι για το Βερολίνο δεν υφίσταται θέμα αλλαγής των όσων συμφωνήθηκαν στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έγιναν στο Reuters, από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο οποίος είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει γνώση για αλλαγές στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουν το ΔΝΤ και η ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι ενημερώνουν το απόγευμα το Ευρωκοινοβούλιο για τις αποφάσεις της Συνόδου της 25ης Μαρτίου. Στο μεταξύ, «πολύ ισχυρά» χαρακτήρισε τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Pier Carlo Padoan, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση χωρίς την παρέμβαση της Ευρώπης.

ZENITH