Skip to main content

Δεν αλλάζει το Ασφαλιστικό, επιμένει ο Λοβέρδος...

Το σχέδιο νόμου, όπως έχει καταρτιστεί εδώ και εβδομάδες, παραμένει ακριβώς το ίδιο υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, μετά το πέρας της συνάντησής του με την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ.
Το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, όπως έχει καταρτιστεί εδώ και εβδομάδες, παραμένει ακριβώς το ίδιο υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά το πέρας της συνάντησής του με την ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ.

«Αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα που δεν προβλέπει o ειδικά σχεδιασμένος νόμος, δεν υφίστανται. Όλα τα υπόλοιπα περί επιταχύνσεων είναι του συρμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αλλαγή στο Ασφαλιστικό που να μην νομοθετηθεί, άρα όλες οι διαδικασίες είναι νομοθετημένες και προβλέπονται», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος.

«Υπάρχει δέσμευση της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά προθεσμίες και ημερομηνίες. Έχω πει ότι οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης παραμένουν ίδιες και ακέραιες και δυστυχώς με ρωτάτε επειδή κάποιοι πολύ συνειδητά σπέρνουν φήμες απελπισίας», επεσήμανε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι αλλαγές που έχουν οριστεί για το 2018 και 2013 να έρθουν νωρίτερα.

Σε ερώτηση για το αν κάποιες από τις διατάξεις του ν/σ μπορούν να γίνουν πιο σκληρές ο υπουργός σημείωσε: «Είπα και στον Πρόεδρο και στην ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ ότι οι διατάξεις μας είναι κατάλληλες και όχι σκληρές. Πρόταγμα και πρόσημο έχουν την διάσωση του Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης».

Εξάλλου, σχετικά με τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ ανέφερε ότι «έχουμε συναντηθεί σχεδόν με όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους, που ήθελαν να πληροφορηθούν για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, δεσμεύτηκα ότι μόλις συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο με ειδικό θέμα το Ασφαλιστικό, κάτι που έχω ζητήσει να γίνει την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά θα διανείμω σε όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους το κείμενο του Σχεδίου Νόμου προκειμένου να γίνει την επόμενη εβδομάδα η πολύ ειδική συζήτηση επί των συγκεκριμένων διατάξεων».

ZENITH