Skip to main content

Δεν βιάζεται να ιδρύσει κόμμα η Μπακογιάννη

Το «φόρουμ για την Ελλάδα» δεν θα μετεξελιχθεί σε κομματικό μηχανισμό, υπογράμμισε η ανεξάρτητη βουλευτής, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος το προσεχές διάστημ
Το «φόρουμ για την Ελλάδα» δεν θα μετεξελιχθεί σε κομματικό μηχανισμό, υπογράμμισε η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος το προσεχές διάστημα, το οποίο, όπως τόνισε, δεν θα έχει προσωπικό χαρακτήρα.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν θα βιαστεί να προχωρήσει στη σύσταση κόμματος, με στόχο νακατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας πως «στηναυτοδιοίκηση δεν μπορείς να έχεις κομματικό καπέλο. Θα στηρίξουμεορισμένους καλούς υποψηφίους, ασχέτως χρώματος».

Αναφερόμενη στη διαγραφή της από τη ΝΔ, παραδέχθηκε πως απελευθερώθηκεμεν, ωστόσο δήλωσε ότι στενοχωρήθηκε για την παραπάνω εξέλιξη. «Είναι πολύ δύσκολονα λες η ΝΔ δεν είναι το κόμμα μου, συναισθηματικά είναι δύσκολο», είπεχαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι επί προεδρίας Αντ. Σαμαρά ασφυκτιούσε, γιατί το κόμμα είχε πάψει να είναι ανοιχτό. «Οτιδήποτε ζητούσεςνα είναι συλλογικό απερρίπτετο μετά πολλών επαίνων», σημείωσε καιεξήγησε ότι δεν δινόταν δυνατότητα στην κοινοβουλευτική ομάδα ναεκφράσει τη γνώμη της.

Επιπλέον, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τα υπάρχοντα κόμματα «απολύτωςπεπαλαιωμένους μηχανισμούς» και πρόσθεσε ότι οι πολίτες «δεν μπορούν ναλειτουργήσουν με τη λογική του χθες, του παλιού κομματικού μηχανισμού».

ZENITH