Skip to main content

Δεν βρέθηκε τελικά ένα από τρία προσφυγόπουλα

Αλαλούμ με το θέμα των ερευνών για τον εντοπισμό τριών ανηλίκων προσφυγόπουλων που χάθηκαν τα ίχνη τους στη Θεσσαλονίκη.

Αλαλούμ με το θέμα των ερευνών για τον εντοπισμό τριών ανηλίκων προσφυγόπουλων που χάθηκαν τα ίχνη τους στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα ανέφεραν ότια τα τρία προσφυγόπουλα, δύο αγοράκια κι ένα κοριτσάκι, βρέθηκαν στην Αθήνα.

Ωστόσο πηγές της ΕΛ.ΑΣ.στην Αττική, τις οποίες επικαλείται το Βήμα, σημείωναν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση σχετικά με τον εντοπισμό των παιδιών.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» σύμφωνα με την οποία «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η περιπέτεια των ανηλίκων: Seristian (αγόρι 5 ετών) και της  Helan (κορίτσι 10 ετών) έληξε δίνοντας τέλος στην αγωνία των ανθρώπων που τα αναζητούσαν. Τα παιδιά εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αθήνας και βρίσκονται πλέον ασφαλή κοντά στις οικογένειες τους. Ωστόσο, ο 16χρονος Mohamed εξακολουθεί να αναζητείται από τις 07/02/2015».

Για τον έφηβο στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο ανήλικος είναι Συριακής καταγωγής, έχει ύψος 1,55 μ., είναι αδύνατος και έχει σκουρόχρωμο δέρμα, μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια. Φορούσε μαύρη μπλούζα και μπλε τζην παντελόνι».

ZENITH