Skip to main content

Δεν επιβεβαιώνει τα περί κλειδωμένου πιλότου η Lufthansa

Δεν επιβεβαίωσε η Lufthansa τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ένας εκ των δύο πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings έμεινε κλεισμένος εκτός κόκπιτ.

Δεν επιβεβαίωσε η Lufthansa τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ένας εκ των δύο πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings ήταν μόνος στο πιλοτήριο, ενώ ο δεύτερος έμεινε κλεισμένος εκτός κόκπιτ, όπως ανέφερε σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες και δεν θα συμμετάσχουμε σε εικοτολογίες. Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος ανήκει στις αρμόδιες αρχές», ανακοίνωσε από την πλευρά της η Germanwings.

Επιπροσθέτως, η αεροπορική εταιρεία, μητρική της Germanwings, ανακοίνωσε πως ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus που συνετρίβη στη νότια Γαλλία, είχε προσληφθεί στην εταιρεία χαμηλού ναύλου τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.

Όπως είχε ανακοινώσει από την Τρίτη η Germanwings, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις είχε περισσότερα από 10 έτη εμπειρίας και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του.

ZENITH